Za molitvu 15 posto popusta u restoranu

Dodajte komentar

Restoran u američkoj saveznoj državi Severna Karolina daje 15 odsto popusta mušterijama koji se prije obroka pomole, nevezano za njihovu veroispovest.

Vlasnica “Merinog gurmanskog restorana” Meri Haglund kaže da je popust uvela prije četiri godine jer “je svaki put gane kada vidi da je nko na takav način zahvalan za ono što ima pred sobom”.

“To je trenutak vjere, zahvalnosti na obroku. To nije u punom smislu politika kuće, nešto što smo propisali nekim pravilnikom, to je nešto što radimo zato što se tako osjećamo”, kaže Meri.

Popust od 15 odsto se (do sada) nigdje nije oglašavao, a osoblju je dato diskreciono pravo da ga primijene ili ne.

Meri ističe da joj je svejedno koje su vjeroispovesti njene mušterije. Naravno, kada je lokalni hrišćanski radio Z88,3 objavio fotografiju računa, to je izazvalo gomilu reakcija na internetu, a restoran se oglasio i saopštenjem:

“Mnogo se buke podiglo oko 15 odsto popusta. Ovo nije politika kuće, to je poklon koji dajemo običnim mušterijama, koje odvoje trenutak za nešto prije obroka. To je nekada molitva, a nekada samo trenutak kada uzimate vazduh i izolujete se od svakodnevne užurbanosti. Sa kim tada razgovarate ili o čemu razmišljate, to je vaša stvar.

Živjela sam u zemljama trećeg svijeta gdje ljudi umiru od gladi, a mi svi živimo u zemlji u kojoj ima hrane za sve. Ja to nikada ne uzimam zdravo za gotovo. Bude mi toplo oko srca kada vidim da u ljudima ima zahvalnosti. Molitva, meditacija ili samo disanje dok ste zahvalni otvara čakru srca. To je dobro za svakoga”

Meri je poručila da je to njen odgovor svima i da više neće komentarisati ovu temu, a među komentarima na internetu ima onih koji su oduševljeni njenim poslovanjem, ali i onih koji kažu da “molitva na javnom mjestu nije u skladu sa Novim zavjetom”, kao i onih koji se pozivaju na Povelje o ljudskim pravima i zabranu vjerske diskriminacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *