Montenegro bonus ipak isporučuje struju za KAP

Kompanija Uniprom će i u narednih mjesec dana struju za KAP nabavljati preko Montenegro bonusa, koji je kupuje od Elektroprivrede EPCG i distribuira podgoričkoj fabrici.

Državna naftna kompanija Montenegro bonus nastaviće da do 1. septembra snabdijeva strujom KAP. Kako je Vikend novinama saopšteno iz kompanije Unipromom, koja je preuzela upravljanje fabrikom, ugovor sa Montenegro bonusom je produžen, a oni će struju isporučivati po dosadašnjim uslovima.

Osim dogovora koji je postigao o produženju isporuke struje, Uniprom je, kako je kazao njegov vlasnik Veselin Pejović, obezbijedio neometanu proizvodnju u KAP-u u naredna dva i po mjeseca, zahvaljujući sirovinama koje su juče iz Španije dopremljene u luku Bar.

“Brod sa 18.000 tona glinice i 1.000 tona smole je uplovio u luku Bar i time smo obezbijedili sirovine za nesmetanu proizvodnju u naredna dva i po mjeseca. Narednih dana ćemo pregovarati sa dvije kompanije u vezi sa remontom Elektrolize B, koji će omogućiti da se poveća obim proizvodnje u Kombinatu”, rekao je Pejović.

Check Also

EU donosi zakon koji će popraviti položaj gig radnika

Radnici na online platformama trebalo bi da uživaju ista prava kao i zaposleni u sigurnijim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *