Koliko Fejsbuk košta jučerašnji pad

Dodajte komentar

Najveća društvena mreža Fejsbuk bila je nedostupna širom planete dvadesetak minuta, a kao i sve vezano za “veliko F” i to može da se preračuna u novac.

Poruka “Izvinite, nešto nije u redu” ili prosto bijeli ekran nije mnogo oštetilo imperiju Marka Zakerberga između 00:08 i 00:27 po njihovom vremenu, ali je za običnog smrtnika to i dalje vrtoglava cifra od skoro pola miliona dolara.

Matematika je jednostavna, svakako neozbiljna, ali jasno ilustruje koliko novac obrće jedan od najvećih IT giganata – Fejsbuk je prijavio prihode od 2,91 milijarde dolara u drugom kvartalu godine, to znači da je tokom 90 dana od aprila do juna svakog dana u kasu stizalo 32.333.333 dolara.

Kada se to svede na sate iznos je i dalje milionski – 1.347.222 dolara, a po minutu to je 22.453 dolara. To znači da je za 19 minuta pada Fejsbuk izgubio oko 426.607 dolara prihoda.

Za posao koji vrijedi na desetine milijardi dolara, to je mala suma, ali na planeti nema mnogo kompanija koje za manje od pola sata mogu da izgube skoro pola miliona dolara.

Na drugoj strani, sve to je prijalo Tviteru, koji je tokom tih 19 minuta zabilježio mnogo veći saobraćaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *