Šta je Markione uradio od Fijata?

Dodajte komentar

Akcionari italijanskog proizvođača automobila Fijata odobrili su reorganizaciju globalnog poslovanja te kompanije. To će rezultirati prebacivanjem njenog sjedišta u Holandiju prije emitovanja akcija na Njujorškoj berzi planiranog za prvu polovinu oktobra.

U okviru najavljene reorganizacije, kompanija će biti preimenovana u “Fijat Krajsler Automobili” po njenom spajanju sa američkom automobilskom grupacijom Krajsler, dok će se fiskalna baza nove kompanije nalaziti u Britaniji, prenijela je agencija Frans pres.

“Budućnost naše kompanije počinje sa današnjim sastankom”, izjavio je predsjednik Fijata, Džon Elkan, prije izjašnjavanja akcionara u istorijskom sjedištu te kompanije u Torinu.

Time je, prema ocjenama Frans presa, okrenuta nova stranica u 115 godina dugoj istoriji Fijata, i zahvaljujući kojoj će ta kompanija postati sedmi najveći automobilski gigant na svijetu.

Prema riječima izvršnog direktora Fijata, Serđa Markionea, ovo spajanje “stavlja tačku na jedan dugotrajan i istorijski ciklus od 115 godina, ali takođe otvara novu budućnost sa snažnim i konkretnim perspektivama”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *