Dan: Burna skupština akcionara Barske plovidbe – Mutljavina sa završnim izvještajima

Dodajte komentar

Barska plovidba je, prema finansijskom izvještaju za 2013. godinu, usvojenom na jučerašnjoj skupštini akcionara, ostvarila dobit od 10,6 hiljada eura. To je jedan od tri finansijska izvještaja, tvrdili su juče manjinski akcionari. Oni su naveli da su dva izvještaja bila sa pozitivnim rezultatom, a jedan sa negativnim. Njihov predstavnik kapetan Predrag Vešović tražio je da mu se u pisanoj formi dostavi obrazloženje finansijskog poslovanja.

–Nijesam zadovoljan obrazloženjem koje sam u međuvremenu dobio i zato tražim obrazloženje u pisanoj formi. Nije mi jasno kako je u prvom finansijskom izvještaju plus bio 200 hiljada, u drugom minus sedam hiljada, a u trećem plus 10 hiljada. Ne mogu da vjerujem da je neko mogao da pogriješi za 200 hiljada eura – rekao je Vešović.

Izvršni direktor Rade Radoman potvrdio je da su revizori više puta dolazili u firmu zbog izmjena u finansijskim izvještajima. On je naglasio da se oduzimanjem poslovnih rashoda od poslovnih prihoda dobija gubitak od poslovnih aktivnosti od 1,3 miliona eura, i on je za 20,84 odsto manji od gubitka poslovnih aktivnosti u prethodnoj godini.

–Odbor direktora je zatražio da revizori ponovo analiziraju račune nakon prikazanog negativnog poslovanja, jer nam je potrebno kreditno zaduženje za opremanje novih brodova i pripreme za njihov prihvat. Još jednom su revizori imali posla sa nama i izvještaj je nakon treće izmjene usaglašen i prikazan je pozitivan rezultat od 10 hiljada eura i o njemu se mi danas izjašnjavamo – obrazložio je Radoman.

Tomo Markolović iz „Marine” smatra da su u finansijskom izvještaju za prošlu godinu prikazani štelovani rezultati poslovanja „Barske plovidbe”.

Na skupštini je saopšteno da će kompanija prvi brod iz Kine preuzeti krajem avgusta, a drugi u septembru.

Novi odbor direktora

Skupština akcionara juče je imenovala novi odbor direktora, u koji su izabrani Milan Vučinić, Slobodan Leković, dr Radovan Orlandić, Miloš Raičević i Anđelko Lojpur.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *