CBCG: Zavala invest više nije najveći dužnik

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore CBCG objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem nema Zavale invest, koja je do sada bila najveći dužnik.

Na spisku se nalazi 43 kompanije više nego na prošlom, a broj blokiranih preduzeća povećan je deveti mjesec uzastopno, a na novom spisku, koji CBCG u skladu sa Zakonom o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se oko 2,91 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG.

Dokument sa podacima sa stanjem na  dan 31.07.2014. godine možete preuzeti ovdje.

Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 193 ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u, a većina kompanija sa najnovijeg spiska povećala je dugovanja u odnosu na prethodni.

Dug kompanije Zavale invest je na prethodnom spisku iznosio 41,27 miliona eura, a prema novom spisku, najzaduženija kompanija sada je Slobšar & Cok, čija blokada traje četiri godine i skoro dva mjeseca, koja duguje skoro devet miliona eura. Na spisku se nalazi kompanija biznismena Dragana Brkovića, Vektra Boka, sa dugom koji se smanjio sa 12,05 miliona na 8,39 miliona eura. CBCG ima obavezu da na sajtu, prvog radnog dana u mjesecu, objavljuje imena preduzeća ili preduzetnika čiji su računi blokirani duže od 30 dana i čiji iznos blokade prelazi deset hiljada eura. Račun budvanskog preduzeća Maestral inženjering blokiran je zbog duga koji je u odnosu na prethodni spisak blago povećan na 6,9 miliona eura.

Imena kompanija se na sajtu CBCG i u cilju obezbjeđivanja pune nepristrasnosti, objavljuju se po azbučnom redu.

Bankar.me / cb-cg.org

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *