Traže da Jugopetrol ostane u Kotoru

Dodajte komentar

Gradonačelnik Kotora Marija Ćatović obratila se pismom ministru ekonomije Vladimiru Kavariću tražeći od njega da spriječi preseljenje uprave kotorskog Jugopetrola u Podgoricu.

U pismu Kavariću Ćatović je podsjetila da je Jugopetrol osnovan u Kotoru i da je dugi niz godina uspješno obavljao svoju djelatnost u tom gradu.

Ta kompanija jedna je od značajnijih u Kotoru i zapošljava više od 200 osoba.

“Preseljenjem u Podgoricu mnogi od njih, iz porodičnih razloga, ne bi mogli da putuju, zbog čega bi bili prisiljeni da prekinu radni odnos.

Dakle, neminovno bi jedan dio zaposlenih ostao bez posla, a opština bez značajnih prihoda”, upozorila je Ćatović.

O namjeri uprave Jugopetrola da kompaniju preseli u Podgoricu bilo je riječi i prilikom nedavne posjete premijera Mila Đukanovića Kotoru.

Na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, kojem je prisustvovao, osim premijera i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, ocijenjeno je da preseljenje kompanije Jugopetrol nije interes grada, ali ni Vlade.

Građani Kotora očekuju odgovor Kavarića u najkraćem roku, a zaposleni vjeruju da će Jugopetrol ostati u Kotoru.

Kotorani koji su željeli da ostanu anonimni kažu za Pobjedu da se spekuliše da su namjere uprave da presele kompaniju plod raznih interesa crnogorskih finansijskih magova. Jer se radi o atraktivnoj zgradi na atraktivnoj lokaciji, idealnoj za hotelske komplekse.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *