Arapi i zvanično stoprocentni vlasnici Atlas Capital Centra

Dodajte komentar

Capital Investment, vodeća, privatna institucionalna investiciona kuća, sa sjedištem u Abu Dabiju, danas je objavila konsolidaciju svoje investicije u prestižni kompleks Atlas Capital Centre (Centar) u Podgorici, u Crnoj Gori, nakon što je od Atlas Grupe otkupila i preostali dio vlasništva.

Ova poslovna transakcija znači da je Capital Investment zapravo jedini vlasnik ovog rezidencijalnog i komercijalnog kompleksa. Novi vlasnik planira da nastavi dugoročne investicione planove u Crnoj Gori.

“S obzirom na to da je ovo partnerstvo uspješno realizovano, kompanija Capital Investment i Atlas Grupa nastaviće da sarađuju na drugim projektima”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Atlas Capital Centar već predstavlja jedno od prepoznatljivih obilježja Crne Gore, jer kao najveći multifunkcionalni kompleks na Balkanu, Centar je impresivan spoj luksuznih apartmana, kancelarijskog prostora premium kvaliteta, poželjnih maloprodajnih lokala i hotela.

„Zbog svoje lokacije, idealne kombinacije stambene i poslovne imovine, kao i snažne reputacije u regionu, Atlas Capital Centar predstavlja odličnu investiciju kompanije Capital Investment ostvarenu u proteklih nekoliko godina. Izražavamo zahvalnost Atlas Grupi, našim prethodnim partnerima, na njihovoj podršci tokom realizacije ovog velikog projekta, i veoma smo zadovoljni što smo preuzeli cjelokupno vlasništvo nad kompleksom. Crna Gora i Podgorica su izuzetno dobro pozicionirani za dugoročan razvoj i mi, iz kompanije Capital Investment, smo posvećeni tome da ovdje proširimo naše prisustvo u budućnosti. Kako Crna Gora održava kontinuirani rast u ekonomiji, čvrsto vjerujemo da će Atlas Capital Centar nastaviti da privlači nove poslove, turiste i stanovnike u glavni grad“, izjavio je Galal Kulaib, direktor grupe Abu Dhabi Capital Group, matične kompanije Capital Investment.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *