Hotel „Regent“ u petak prima prve goste

Ministarstvo održivog razvoja i turizma prije petnaestak dana izdalo je upotrebnu dozvolu za novosagrađeni hotel sa pet zvjezdica u marini naselju Porto Montenegro, koji će prve goste primiti u petak, 1. avgusta.

Novi, petospratni hotel „Regent Porto Montenegro“, sa površinom od blizu 20.000 kvadrata, ima 83 smještajne jedinice (34 klasične hotelske sobe i 49 velikih privatnih apartmana), kafee, ekskluzivni restoran, biblioteku, prostore za razne konferencije i druga dešavanja, SPA centar, otvoreno-zavoreni bazen… Cijena hotela procjenjuje se na preko 55 miliona eura, a najskuplji stan (penthaus površine preko 650 kvadrata) košta sedam miliona eura.

Tivatski hotel sa pet zvjezdica dio je tajvanskog lanca hotela „Regent hotels and resort“, dizajnirao ga i projektovao, inspirisan graditeljskim nasljeđem Boke Kotorske i palatama na jezerima sjeverne Italije, studio „Reardon Smith Architects“ iz Londona, a zvanični investitor je firma „PM Hotels“, kćerka- kompanija firme „Adriatic Marinas“.

Interesovanje gostiju iz inostranstva za novi objekat je već veliko, a za početak rada menadžment hotela je pripremio i posebne povoljnosti, pa se noćenje u dvokrevetnoj sobi može naći za 368 eura po osobi.

Check Also

Saradnja IRF-a i firme Juing: Finansijsku pomoć iskoristili za otvaranje knjižare “Pčelica”

Knjiga je najbolji prijatelj – kaže poznata krilatica, a na radost velikog broja mališana, porodica …

Leave a Reply

Your email address will not be published.