Euromoney dodijelio Erste banci priznanje „Najbolja banka u Crnoj Gori“

Dodajte komentar

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2014, koju dodjeljuje ugledni finansijski magazin „Euromoney“ u okviru svog godišnjeg izbora “Nagrade za izvrsnost“*.

„Euromoney“ je jedan od vodećih mjesečnika koji se bavi bankarstvom, finansijama i tržištima kapitala. „Nagradama za izvrsnost“, koje dodjeljuje već više od 20 godina, on nagrađuje finansijske institucije koje ostvare najbolje poslovne rezultate na svom tržištu, kao i vodeće banke u više od 100 zemalja.

Prije ovog priznanja, Erste banka je za odlične rezultate dobila nagradu „Banka godine u Crnoj Gori“ za 2013. godinu od strane časopisa „The Banker“, kao i za 2011.

“Ponosni smo što je stručna javnost još jednom prepoznala kvalitet poslovanja Erste banke, s akcentom na kvalitet portfolija i kreditni rast . Ovo je treće priznanje koje Erste banka dobija dobija od uglednih svjetskih finansijskih magazina i još jedna je potvrda ispravnosti poslovne strategije koju sprovodimo”, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke.

Erste banka je na kraju prvog kvartala imala 12,26% tržišnog učešća gledano prema aktivi i zauzimala je treće mjesto, a sa 16 filijala uslužuje preko 70.000 klijenata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *