Sea Dance donio sedam miliona eura, Britanci najviše trošili

Dodajte komentar

Prve procjene pokazuju da je Sea Dance festival turističkoj privredi Crne Gore donio oko 7 miliona eura, saopštili su organizatori. Turistička posjeta Budvi u odnosu na prošlu godinu prvi put je porasla za vrijeme festivala i to za 11 odsto.

Više od 80.000 posjetilaca prošlo je za tri dana kroz kapije Sea Dance Festivala.

“Turisti su prosečno za cio period boravka trošili 327 eura po osobi, a najbolji gosti bili su posjetioci iz Velike Britanije sa ukupnom potrošnjom od prosječno 534 eura po osobi. Oko 40% ukupnog broja ljubitelja dobre zabave koristilo je privatni smeštaj, dok je oko 25% bilo u kampu”, navodi se u saopštenju.

Najviše gostiju bilo je iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su činili polovinu ukupnog broja, iz Zapadne Evrope došla je trećina posjetilaca, iz Istočne Evrope 11,5%, dok su oko 7% činili internacionalni gosti iz prekookeanskih zemalja, od Australije do Kanade- Gledano po zemljama, najveći broj turista je došao iz Srbije (22%), Velike Britanije (12%) i Holandije (8%).

Zanimljiva je i obrazovna struktura posjetilaca festivala – čak 85% gostiju su studenti ili visokoobrazovani pojedinci.

“Bila je velika čast ugostiti Sea Dance festival, za koji sada sa sigurnošću, mogu da kažem da je najveći muzički događaj koji je Budva ikad imala, zahvaljujući kojem smo u odnosu na prethodnu godinu ostvarili značajan porast gostiju od čak 11 odsto. Već počinjemo planiranje novog izdanja festivala, jer je naša želja da Sea Dance postane tradicija, i događaj na koji se čeka tokom cijele godine”. izjavio je Aleksandar Armenko, direktor Turističke organizacije Budva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *