MIlorad Katnić šef Odbora Societe Generale Montenegro banke

Dodajte komentar

Bivši savjetnik premijera Mila Đukanovića i bivši ministar finansija Milorad Katnić počeo je novi radni anganžman u Societe Genereale Montengro banci na poziciji predsjednika Odbora direktora, saznaju Vijesti iz više izvora.

Skupština akcionara banke koja bi trebalo da potvrdi odluku o izboru Katnića održaće se krajem septembra.

Katnić će zamijeniti Šonju Miladinovski koja je pokrivala poziciju predsjednika Odbora direktora.

Katnić je na lični zahtjev razriješen početkom januara dužnosti savjetnika premijera za ekonomiju i finansije. Tu funkciju je obavljao nakon što se nije našao u sedmoj vladi Mila Đukanovića.

U izvršnoj vlasti je bio desetak godina, a u vladi Igora Lukšića bio je ministar finansija.

Katnić je docent na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerzitet Donja Gorica, na predmetima Javne finansije i ekonomski razvoj, te Država i biznis. Prethodno je bio gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na smjerovima preduzetništvo i međunarodna ekonomija.

Katnić će biti još jedan ministar kojeg je francuska Societe Generale grupa angažovala na neku od važnih pozicija u menadžerskim strukturama u zemljama regiona. U Srbiji tu poziciju pokriva Goran Pitić koji je bio ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Vijesti saznaju i da je aktuelnom glavnom izvršnom direktoru Societe Generalel Montengro banke Branki Pavlović istekao drugi mandat i zasada nije odlučeno hoće li ona ostati na toj poziciji ili će biti imenovan neko drugi.

Pavlovićeva je na tu poziciju došla u avgusta 2009. godine sa mjesta član izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija.

Prema nezvaničnim informacijama, moguće je da će preuzeti menadžersku poziciju Societe banke u Makedoniji.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata CRPS, pored Pavlovićeve, članovi odbora direktora su Verica Maraš (direktor Plantaža), Pjer Demoures (potpredsjednik odbora direktora), Franko di Đorđio (zamjenik glavnog izvršnog direktora) Sonja Miladinovski i Mark Monel.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *