Mađar Telekom otpušta 1.700 ljudi

Mađarski telekomunikacioni operater Mađar Telekom (Magyar) otpustiće tokom naredne dvije godine približno 1.700 zaposlenih, saopštila je kompanija.

Rukovodstvo Mađar Telekoma se dogovorilo sa sindikatima o pitanju plata, broja zaposlenih i stimulansa mimo plata, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija MTI.

U proteklom periodu menadžment kompanije je preduzeo mnoštvo koraka u cilju efikasnijeg, modernijeg i dugoročno održivog funkcionisanja Mađar Telekoma.

Njegov cilj je da sačuva tržišnu poziciju i postavi temelje za budućnost kompanije u skladu sa strateškim programom Telekom 2017, navodi se u dokumentu.

Mađar Telekom je saopštio da namjerava i u buduće da svojim zaposlenima obezbijedi konkurentne plate. Kompanija s manje zaposlenih će, pored manjih troškova poslovanja, uspjeti lakše da se prilagodi aktuelnim izazovima i kao prava onlajn kompanija zadovolji zahtjeve klijenata.

Sindikalna organizacija u preduzeću je saopštila da smanjenje broja zaposlenih u 2015. i 2016. godini, kako je to navelo rukovodstvo Mađar Telekoma, smatra neizvodljivim, ali je i pored toga potpisala sporazum da bi otpušteni radnici dobili određeni paket pomoći.

Otpuštanje može da dovede do prevelikog opterećenja preostalih radnika što može negativno da utiče na njihov privatni život”, ukazao je sindikat.

Check Also

Po osnovu lex specialisa Montenegro Airlinesu do sada uplaćeno 43 miliona eura

Na račun kompanije Montenegro Airlines (MA) do sada je po osnovu lex specialisa uplaćeno 43,05 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *