U Crnoj Gori registrovana 234 kamataša

Dodajte komentar

U Crnoj Gori su registrovane 234 osobe koje se bave zelenašenjem, saopštio je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović. On je danas prisustvovao sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je raspravljano o Izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova za prošlu godinu, porenosi RTCG.

Stojanović je, komentarišući konstataciju predsjednika Odbora Mevludina Nuhodžića, da u Izvještaju nijesu tretirana krivična djela zelenašenje i iznuda, rekao da je u okviru Uprave formiran projekat Duga čiji je cilj da se registruju osobe u Crnoj Gori, prvenstveno pripadnici lista kriminalnih grupa, koje su povezane sa zelenašenjem i koje se bave tom kriminalnom aktivnošću.

»Trenutno, prema zadnjim operativnim istraživanjima, u Crnoj Gori registrovane su 234 osobe koje se bave aktivnostima zelenašenja. Od navedenog broja, 16 odsto su pripadnici različitih kriminalnih grupa, dok se ostatak bavi samostalno«, kazao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, kao zalog za pozajmljeni novac uzimaju se vozila ili nekretnine, dok se u manjem broju slučajeva preuzimaju poslovni prostori koji već posluju.

»Najčešća kamatna stopa iznosi deset odsto mjesečno«, dodao je Stojanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *