Dijeljeni i otkazi, za KAP još 1,7 miliona eura

Dodajte komentar

Radnicma Kombinata aluminijuma Podgorica koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike tokom sedmice će biti uplaćeno ukupno 1.751.200 eura, saopšteno je Vijestima iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

“Ministarstvu finansija je od Ministarstva ekonomije dostavljen do sada spisak 124 bivša radnika KAP-a koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak. Sredstva su obezbij edena u budžetu. Ostali spiskovi će, kako budu pristizali biti prosljeđivani Ministarstvu finansija”, saopšteno je iz Biroa.

Za odlazak se prijavilo još 30 radnika, a u petak je 48 zaposlenih dobilo otkaz. Time se KAP, koji je vlasnik Uniproma Veselin Pejović preuzeo u subotu bez uplaćenih 28 miliona, oslobodio 202 radnika od ukupno 720.

Među onima koji su dobili otkaz su radnici koji su duže na bolovanjima, invalidi rada i zaposleni u stručnoj službi Sindikata aluminijuma. Otkaz je dobio i predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić. Oni će takođe dobiti otpremnine, koje su u prosjeku 14.000 eura.

Pejović je saopštio da mu treba oko 500 do 550 radnika i sada se već došlo do te brojke, ali radnici očekuju da će biti još otkaza, naročito iz sektora koji nijesu proizvodni, jer iz nekih cjelina nije bilo prijava za dobrovoljnji odlazak. Većih promjena u upravljanju KAP-om još nema.

“Jedino što smo primijetili je da se od subote veče obroci služe samo u centralnom restoranu, a da su zatvoreni oni u Elektrolizi i upravnoj zgradi i da hranu doprema Uniprom”, rečeno je Vijestima u KAP-u.

Radnici su kazali da, prema njihovim informacijama, ni Pejović niti bilo koja nova osoba se nije pojavljivala prethodna tri dana u KAP-u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *