Radnici KAP-a ostali bez sindikalca

1 komentar

Predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić, na zahtjev novog vlasnika Kombinata aluminijuma KAP Veselina Pejovića, više ne radi u fabrici. Krivokapić je saopštio da mu je u petak prestao radni odnos u KAP-u, nakon što je novi vlasnik kompanije to tražio od stečajnog upravnika. Pejović nije želio da komentariše razloge takve svoje odluke jer je, kako je istakao za CdM, isključivo skoncentrisan na nastavak proizvodnje u KAP-u.

Rade Krivokapić je istakao da je Pejović, pored zvaničnih zahtjeva koje je uputio upravi fabrike tražeći da mu se prolongira uplata kupoprodajne cijene za KAP u iznosu od 28 miliona eura za 60 dana, uputio i nezvaničan zahtjev kojim je tražio da stečajni upravnik raskine radni odnos sa predsjednikom Sindikata Aluminijuma.

“On je upozorio da neće ulaziti u fabriku dok se to ne uradi i da će doći do gašenja fabrike”, naveo je Krivokapić.

On je dodao da je sve dosadašnje aktivnosti shvatao i obavljao tako da pomogne u što je moguće većoj mjeri obezbijeđivanju kontinuiteta procesa proizvodnje i opstanku fabrike.

“Smatram da sam, zajedno sa svima vama dao puni doprinos ostavrenju tih zadataka. Zbog toga ne želim da sada dajem povoda nekome da kaže da su radnici ugasili KAP ili da sam ja lično to uradio”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da mu je drago ako će radnici dobiti novog vlasnika koji će moći da uplati 28 miliona eura na ime kupopodajne cijene za KAP i obezbijedi investicije od 70 miliona eura.

“Ako mu jedini problem postojanje Sindikata Aluminijuma i moje sindikalne aktivnosti biće mi drago da mu, radi dobrobiti svih vas, pomognem da riješi svoje probleme. Smatram time da je moja misija u KAP-u okončana i nadam se da ostavljam KAP u sigurnim rukama”, rekao je Krivokapić, poručujući radnicima da nastave da se bore za radnička prava i opstanak fabrike.

Pejović za CdM nije želio da komentariše razloge ovakve svoje odluke.

“Ne želim da komentarišem nešto što će me dekoncentrisati, jer sam u ovom trenutku isključivo skoncentrisan na proizvodnju. Već je krenuo brod sa glinicom i smolom, koji će za 10 dana stići u Crnu Goru, čime će se obezbijediti nastavak sigurne proizvodnje”, istakao je Pejović.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sajno odigrana partija.
    Sve kako su zamislili. Rade, njihov borac iz prvih borbenih redova, sada odlazi cist i pun. Ostace upamcen kao strastveni borac, onaj koji prijeti misicima, masinama, protestima, snagom radnika.

    Teledirigovani borac za radnicka prava odlazi u novom odijelu, u novom vozilu, sa novim iznosom na racunu, na novi posao koji ga vec ceka.
    Ostavlja svojim sindikalnim saborcima neisplacene plate, neisplacena dugovanja, nerijeseno pitanje otpremnina i novog vlasnika “gospodina”.

    Preuzimanje KAPa bez dinara, slanje radnika kuci bez dinara. Sjajno.
    Perisic, Krivokapic, Unipromiša i auto put.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *