Rekordan ugovor: Manchester unitedu nevjerovatnih 937 miliona eura od Adidasa

Dodajte komentar

Nakon što Nike nije prihvatio uslove kluba s Old Trafforda, javio se Adidas i potpisao rekordan sponzorski ugovor na 750 miliona funti (937,5 miliona eura) na deset godina.

Mnogi su se zadnjih dana raspisali o usponu proizvođača sportske opreme Nikea na fudbalski tron, ali nije baš tako. U finalu SP-a igrali su Adidasovi manekeni, Njemačka i Argentina, a svijetom je prije dva dana odjeknuo mega ugovor koji su potpisali s Manchester Unitedom.

Nakon što Nike nije prihvatio uslove kluba s Old Trafforda, javio se Adidas i potpisao rekordan sponzorski ugovor na 750 miliona funti (937,5 miliona eura) za deset godina počevši od sezone 2015./2016. Po prijašnjem ugovoru, Nike je godišnje plaćao oko 30 miliona eura. U Premiershipu Adidas ima ugovor i s Chelseajem (37,5 miliona godišnje), a Realu plaćaju 38,75 miliona.

Istovremeno je agencija Commonwealth McCann iz Detorita premijerno prikazala novi spot povodom nove Chevroletove pozicije na dresu fudbalera Manchester Uniteda. Šezdesetsekundni spot u nostalgičnom tonu pokazuje kako su se mijenjali Manchesterovi dresovi i sponzori, od dugačkih košulja do kraćih, od jednog sponzora do drugog.

https://www.youtube.com/watch?v=MQLMeywyy7g

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *