Rašid hoće novu procjenu Skočiđevojke

Dodajte komentar

Prodaja 15 hiljada kvadrata zemljišta na lokalitetu nekadašnje vojne baze Skočiđevojka, nadomak Reževića u Budvi, odložena je za 8. septembar, na zahtjev izvršnog dužnika Monte Mene. Punomoćnica Monte Mene Lana Vukmirović Mišić, nije bila zadovoljna procijenjenom vrijednošću građevinskog zemljišta na kojem je predviđena izgradnja apartmana pa je tražila od Privrednog suda ili da odredi ponovnu procjenu, ili da prihvati procjenu koju je za njih odradilo Crnogorsko udruženje priređivača.

Zemljište je procijenjeno na 11,35 miliona eura, dok prema procjeni CG udruženja procjenjivača vrijedi 16,77 miliona eura. Punomoćnik izvršnog povjerioca Hipo Alpe Adrija divelopmenta Radosav Gligorović nije se protivio odlaganju ročišta, ali je tražio da se izjasni na novu procjenu zemljišta. Sud mu je za izjašnjenje dao tri dana.

Zemljišni kompleks je vlasništvo Monte Mene i Monte Mene investment, čiji je osnivač palestinski milioner Muhamed Rašid. Privredni sud je oglasio prodaju imovine zbog duga dvije Rašidove firme od 5,8 miliona eura, na osnovu podignutog kredita od pet miliona.

Firmu Monte Mena osnovala je kompanija Montenegro ril estejt investment kompani limited, čiji je osnivač Rašid a izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik Jusuf Omar el Šaraj. Privredni sud je, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, u julu 2011. godine stavio na to privremenu zabranu otuđivanja ili opterećenja, jer Rašid Zoranu Ćoću Bećiroviću u dogovorenom roku nije isplatio 8,6 miliona.

Prodaja Skočiđevojke je oglašena jer je Privredni sud krajem aprila otvorio stečajni postupak u Monte Meni investment.

Kupac čekao u holu

Prije početka ročišta u holu Privrednog suda bio je i predstavnik zainteresovanog kupca, koji nije želio da otkriva ime klijenta. Predstavnik kupca nije prisustvovao ročištu već je u holu čekao da se završi. Kupcu je odgovaralo odlaganje ročišta. Ukoliko prvi oglas propadne, na drugom je manja početna cijena zemljišta, ali se ne može prodati manje od 51 odsto procijenjene vrijednosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *