Tajne uspjeha Francisa Underwooda

Puno toga se može naučiti od uspješnih ljudi, čak i kada su oni samo fiktivni likovi iz serija i filmova. Savjeti koje će vam dati arhetip beskrupuloznog čovjeka će vam možda i pomoći ali se zapitajte da li je uspjeh vrijedan krvavih ruku.

 

1. Snaga je kao nekretnina, sve je u mjestu, mjestu i mjestu. Što ste bliže izvoru, to je vrijednost nekretnine veća.
2. Doći na vrh je beskrupulozna vožnja, a samo jedan može biti pobjednik. Ukoliko ne možete loviti bićete nečija lovina.
3. Biti vođa zahtijeva da budete popularni, ali to nije presudno kao što je prije bilo. Jednom kada budete na vrhu, doći će i popularnost.
4. Kada bi se sve moglo raditi po knjigama svi bi bili bogati prije 60.! Zaobilazite pravila gdje god možete. Od svih stvari koje cijenim, pravila nisu među njima.
5. Iako morate poštovati nadređene, nekada je izuzetno važno odbiti poslušnost, pogotovo kada znate da ste u pravu. I znate što, nakon toga će vas cijeniti još i i više.
6. Uvijek sam mrzio san, jer san kao i smrt i najmoćnije ljude baca na leđa. San nije vaš prijatelj nego neprijatelj, jer vas sprječava u ostvarenju ciljeva.
7. Kada smo mlađi svi nas gledaju prema ocjenama, ali kada smo stariji svi nas gledaju prema uspjehu. Zaboravite stoga na ocjene!
8. Oni koji vjeruju u sudbinu su često lijeni jer misle da će Bog odraditi posao za njih. Ne mogu biti dalje od istine – čovjek sam pravi svoj put.
9. Lov na novac umjesto na vlast je greška koju prave mnogi. Novac napravi tvorevinu koja se uruši vrlo brzo, dok su snaga i vlast kamen temeljac koji opstane vjekovima. Ne mogu poštivati nekoga ko ne vidi razliku.
10. Život je pun tragedija. Šta ćete napraviti u vezi toga? Hoćete li sjesti i plakati? Tako rade slabi ljudi. Oni pravi će se uzdići i postati kao kamen. Upijajte sve i ne dajte da to utiče na vas!

Check Also

Spoljnotrgovinska robna razmjena 2,94 milijarde, najveći partner Srbija

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore za period januar – decembar 2021. godine, prema preliminarnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *