Struja skuplja 0,94 odsto

Dodajte komentar

Struja za domaćinstva poskupiće 1. avgusta 0,94 odsto, pa će kilovat sat koštati 10,08 centi sa porezom na dodatu vrijednost (PDV).

Predsjednik Odbora Regulatorne agencije za energetiku (RAE) Branislav Prelević rekao je Danu nakon sjednice koja je održana u petak da će za distributivne potrošače cijena električne energije biti smanjena 0,01 odsto.

Struja je, prema prvobitnim projekcijama RAE, od 1. avgusta trebalo da poskupi 5,69 odsto. Kilovat sat trenutno košta 8,4 centa bez PDV-a, dok će nakon poskupljenja od 0,94 odsto iznositi 8,47 centi.

Sa PDV-om kilovat sat struje će iznositi 10,08 centi, umjesto dosadašnjih 9,95 centi. Odbor RAE je na sjednici usvojio tabelu sa iznosima cijene električne energije koju je pripremila Elektroprivreda (EPCG) u svojstvu Javnog snabdjevača.

Nove cijene struje važiće do kraja jula naredne godine. RAE je 2. jula 2012. godine donijela odluke o trogodišnjim prihodima i tarifama za četiri regulisana subjekta u elektroenergetskom sektoru.

Tim odlukama je bilo predviđeno da će se tarife za distributivne potrošače za prvu regulatornu godinu povećati u prosjeku 6,79 odsto, odnosno za domaćinstva sa dvotarifnim brojilima 5,86 odsto.

Za drugu regulatornu godinu predviđeno je povećanje cijena struje za distributivne potrošače 5,2 odsto odnosno za domaćinstva sa dvotarifnim brojilima 6,17 odsto, a za treću regulatornu godinu 5,09 odsto odnosno za domaćinstva 5,69 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *