Vlada preuzela dug Montenegro Erlajnsa

Dodajte komentar

Vlada će, ugovorom o preuzimanju i konverziji duga u akcijski kapital, preuzeti obaveze nacionalnog avio prevoznika Montenegro Erlajnsa u ukupnom iznosu do 3,7 miliona eura.

U Informaciji o preuzimanju duga, koju je razmatrala Vlada, navodi se da će se ugovorom o preuzimanju i konverziji dugova u akcijski kapital regulisati prava i obaveze Vlade, odnosno Ministarstva finansija i M.Erlajnsa, dok će se naknadno preuzimanje definisati Aneksom ugovora.
”MA nam je uputio dopis za preuzimanje dugova u iznosu od 2,22 miliona dolara prema brazilskoj Banco nacional de desenvolvimiento economico e social (BNDES) koje se tiču nastavka finansiranja jednog vazduhoplova Embraer E 195, i to dug koji je dospio za plaćanje u januaru, u iznosu od 435,09 hiljada dolara i iznos duga koji dospijeva na naplatu u julu, oko 1,79 miliona dolara”, navodi se u Informaciji.

Za preuzimanje ostatka duga do iznosa od 3,7 miliona eura Montenegro Erlajns će dokumentaciju dostaviti Ministarstvu finansija najkasnije do kraja ove godine, nakon okončanja pregovora i utvrđivanja konačnog plana otplate sa BNDES.

Za preuzeti dug, Vlada će u Montenegro Erlajnsu povećati svoj akcijski kapital. Takođe, Vlada ima pravo da jednostrano raskine ugovor, u slučaju da M.Erlajns ne realizuje predviđene obaveze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *