Pejović sada traži odlaganje uplate novca za KAP zbog odluke kiparskog suda

Dodajte komentar

Kompanija Uniprom je, nakon što je dobila odluku Okružnog suda na Kipru o zabrani prodaje Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), odlučila da zatraži od stečajnog upravnika odgađanje uplate novca, kako bi sačekali ishod sudskog procesa u Nikoziji radi izbjegavanja štetnih posljedica koje mogu nastati.

Unipromu danas ističe rok za uplatu 28 miliona eura za preuzimanje imovine KAP-a a o novom zahtjevu trebalo bi da se izjasne stečajni upravnik Veselin Perišić i stečajni sudija Dragan Rakočević.

“Kompanija Uniprom ostaje pri kupovini KAP-a, ali će iskoristiti mogućnost predviđenu Ugovorom da odloži uplatu novca u narednih 60 dana, kako bi sačekali ishod sudskog procesa u Nikoziji radi izbjegavanja štetnih posljedica koje mogu nastati”, saopštio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović preko kompanijskog saopštenja.

Enplus grupa je Unipromu, kako je naveo, dostavila tužbu suda u Nikoziji, koji je donio odluku i zabranio prodaju KAP-a do daljnjeg.

“Smatramo ovu okolnost od takvog značaja da bi krajnji ishod postupka mogao prouzrokovati značajnu štetu jednoj ili drugoj ugovornoj i da treba sačekati sa uplatom ugovorene cijene tj. prolongirati ovu obavezu za dodatnih 60 dana“, izjavio je Pejović.

Državna firma Montenegro bonus ima potpisan ugovor sa stečajnom upravom da ovom fabrikom upravlja do 18. jula.

To bi mogao da bude i krajnji “prelazni rok” do kojeg bi Pejović trebao da preuzme fabriku ukoliko uplati novac.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *