Danas ističe rok Pejoviću da uplati 28 miliona eura

Dodajte komentar

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović juče nije želio da saopšti da li će danas, kada ističe rok, uplatiti 28 miliona eura za imovinu Kombinata aluminijuma Podgorica KAP ili će možda tražiti da se taj rok produži. 

Pejović je preko svoje službe za odnose sa javnošću poručio da će se oglasiti kada bude imao nešta novo da kaže, pišu Vijesti.

Za izjave juče nisu bili raspoloženi ni stečajni upravnik Veselin Perišić ni stečajni sudija Dragan Rakočević.

Državna firma Montenegro bonus ima potpisan ugovor sa stečajnom upravom da ovom fabrikom upravlja do 18. jula. To bi mogao da bude i krajnji “prelazni rok” do kojeg bi Pejović trebao da preuzme fabriku ukoliko uplati novac.

Pejović je 10. juna sa Perišićem potpisao kupoprodajni ugovor prema kojem je bio dužan da traženu sumu uplati u roku od 30 dana što ističe danas.

Međutim, glavni problemi za budući rad fabrike, prema informacijama Vijesti, još nijesu riješeni. To je dugoročno snabdijevanje kompanije električnom energijom po cijeni koju bi kompanija mogla platiti iz svojih prihoda jer nakon prodaje neće moći da računa na državne subvencije.

Iz Uniproma su izračunali da bi im bila isplativa cijena struje do 38 eura po megavatsatu, što je EPCG odbila nezvanično nudeći cijenu od 45 eura. Pejović je tada najavio da će struju tražiti iz okruženja. Prema nezvaničnim informacijama EPCG je tada nižu cijenu za KAP vezala za rješenje spora sa državom, kojoj su dužni 45 miliona za poreze.

Pejović je proteklih dana imao sastanke sa više bankara i potencijalnih partnera. On je najavio investicije od 76 miliona eura do 2018. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *