Otanjili hrvatski prihodi od PDV

Dodajte komentar

U prvoj polovini godine Hrvatska je ubrala 18,8 milijardi kuna PDV, odnosno oko 2,5 milijardi eura, a za ostvarenje planiranih 42 milijarde kuna, u preostalih šest mjeseci bi trebalo da naplati čak 23 odsto više.

U prvih šest mjeseci država je ubrala 1,4 milijarde kuna PDV manje nego u istom periodu prošle godine, a za ostvarenje planiranih 42 milijarde, u drugom polugodištu bi trebalo da “uhvati” čak 23,2 milijarde ili 23 odsto više nego u prvom.

Ako se ima se na umu da je za ovu godinu planirano oko 1,8 milijardi više, zaostajanje za planiranom dinamikom premašuje dvije milijarde kuna, piše Poslovni dnevnik.

Iako drugo polugodište uključuje i turističku sezonu, lane je ono u pogledu PDV, zbog efekta Evropske unije, bilo čak i nešto slabije od prvog, ali hrvatski ministar finansija Boris Lalovac, čini se, to još ne smatra izgubljenom bitkom.

“Znate da su aktivnosti što se tiče naplate PDV najveće u sedmom i osmom mjesecu pa ćemo u devetom biti pametniji što se tiče prihoda do kraja godine”, rekao je Lalovac novinarima, pozivajući se na učinke fiskalizacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *