Triglav grupa zadržala visok kreditni rejting bonitetne kuće S&P

Dodajte komentar

Rejting agencija Standard & Poor's Ratings Services potvrdila je postojeću ocjenu dugoročnog kreditnog rejtinga i ocjenu finansijske snage “A-” za Triglav grupu, saopšteno iz Lovćen osiguranja A.D koje posluje u okviru Triglav grupe.
Time je agencija Standard & Poor's Ratings Services potvrdila i “A-” ocjenu dugoročnog kreditnog rejtinga i ocjenu finansijske snage za Zavarovalnicu Triglav i njeno zavisno društvo Pozavarovalnicu Triglav Re. Kreditne rejtinge Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re prate stabilni srednjoročni izgledi.

Triglav grupa, odnosno Zavarovalnica Triglav i Pozavarovalnica Triglav Re, imaju istu ocjenu kreditnog rejtinga kao i Republika Slovenija.

“Uz to su srednjoročni izgledi za Triglav grupu stabilni dok su za Republiku Sloveniju negativni. I dalje visoka ocjena kreditnog rejtinga Triglav grupe uz negativne srednjoročne izglede za Republiku Sloveniju predstavlja rijetkost s obzirom na praksu u međunarodnom finansijskom okruženju, a odražava uvjerenje bonitetne kuće S&P da Triglav grupa zna i može sačuvati svoj stabilan položaj na tržištu, solidnu adekvatnost kapitala i visoku profitabilnost”, saopšteno je iz Triglav grupe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *