Španija: Berza uzavrela zbog 4 godine laži

Dodajte komentar

Zapanjujuće otkriće o španskom provajderu bezičnog interneta Goveksu, koji je najmanje četiri godine lažirao poslovne rezultate, izazvalo je veliki skandal.

Španska kompanija Goveks, koja nudi usluge bežičnog interneta u prestonicama poput Pariza i Njujorka, podnijela je juče zahtjev za stečaj pošto je izvršni direktor firme, Henaro Garsija Martin, priznao da je lažirao poslovne podatke koje je dostavio Madridskoj alternativnoj berzi.

Taj slučaj ugrozio je reputaciju drugih malih i srednjih preduzeća čijim se akcijama trguje na istoj berzi i koji pokušavaju da pridobiju povjerenje investitora.

Povodom najnovije situacije, četiri od 23 kompanije čijim se akcijama trguje na toj berzi, među kojima su visokotehnološka kompanija Karbures, energetska grupacija Ebios i telekomunikacione kompanije Iberkom i Eurona, izdale su danas saopštenje podsjećajući investitore na činjenicu da planiraju prebacivanje svojih akcija na glavnu Madridsku berzu, koja ima precizne uslove za ulazak.

Do danas popodne, cijene akcija kompanije Ebios pale su na Madridskoj alternativnoj berzi 16,33 odsto, Iberkomove 13,53 odsto, a Karburesove 12,7 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *