Lufthanza i Er Čajna osnivaju firmu

Dodajte komentar

Avioprevoznici Dojče Lufthanza i Er Čajna osnovaće zajedničko preduzeće koje će obavljati letove između Kine i evropskih zemalja.

Kako je saopšteno iz Lufthanze, direktor kompanije Karsten Špor i predsjednik i izvršni direktor Er Čajen Sun Čžijun potpisali su odgovarajući protokol o namjerama u okviru posjete njemačke kancelarke Angele Merkel Kini.

Novo zajedničko preduzeće koje će osnovati Lufthanza i Er Čajna ponudiće putnicima obe kompanije širi izbor destinacija i veće mogućnosti za kombinovanje letova. Kompanije su takođe potpisale memorandum o razumijevanju, kojim će proširiti saradnju u oblasti tehničke saradnje i remonta aviona.

Lufthanza i Er Čajna su dio najvećeg svjetskog udruženja avioprevoznika – Star alijanc, prenio je Dojče vele.

Tokom zvanične posete Merkelove Kini potpisan je niz velikih ekonomskih sporazuma. Njemački koncern Folksvagen dogovorio se sa svojim kineskim partnerom FAW o izgradnji još dva proizvodna pogona u Kini, vrijedna dvije miliajrde eura, a Erbas o isporuci Kini 100 helikoptera vrijednih oko 300 miliona eura.

Pored toga, dogovoreno je da Kina 2015. godine bude počasni gost na međunarodnom sajmu komjutera i komunikacionih tehnologija Cebit u Hanoveru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *