Dobila otkaz jer je prozvala škrtu mušteriju na Fejsbuku

Konobarica iz Ohija tvrdi kako je izgubila posao zbog ljutitog statusa kojeg je objavila na Facebooku, piše The Huffington Post.

Kirsten Kelly kazala je za WTOL News 11 kako je dobila otkaz u restoranu Texas Roadhouse nakon što se jedan od gostiju požalio na status koji je napisala na Facebooku. U objavi je napisala: “Ako već dolaziš u restoran i potrošiš 50 dolara ili više, trebao bi biti u stanju dati i prikladnu napojnicu”.

Kelly kaže kako je njen poslodavac pozvao na razgovor i rekao kako mu je ljutiti gost donio isprintani ‘screen shot’ njenog statusa te da je mora otpustiti. Na kraju se ispostavilo da je gost bio jedan od Kirsteninih prijatelja na Facebooku.

Otpuštena konobarica tvrdi kako se iz njenog statusa ne može zaključiti na koga tačno misli te je ionako dobila loše napojnice od više ljudi. Restoran je pak medijima poručio kako je Kelly otpuštena jer je nazvala mušteriju uvredljivim imenom.

Cijela priča ovih je dana poprilično uzburkala društvene mreže na kojima se razvila rasprava o postupku restorana. “Što se dogodilo s našim Prvim amandmanom? Ona je status napisala na svom vlastitom profilu, a ne na stranici restorana. Nije bitno što je rekla o gostu, tu ne postoji pravnih temelja za otkaz”, napisao je jedan korisnik Facebooka.

Check Also

Abazović: Svi strani investitori više nego dobrodošli u Crnu Goru

Crna Gora treba da ide ka tome da bude pravna država u kojoj će se …

2 KOMENTARI

  1. U naslovu teksta, dio “zbog jer je” je redundantan. Ili je dobila otkaz jer je prozvala misteriju ili je dobila otkaz zbog prozvanja mušterije. Oboje je nepotrebno. Ko vam je lektor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *