Nagrađeni studenti Ekonomskog fakulteta za najbolje biznis ideje

1 komentar

Ekonomski fakultet u Podgorici i Alter Modus nagradili su studente prve godine koji su predložili najinovativnije biznis ideje u sklopu tradicionalnog godišnjeg takmičenja na predmetu Biznis, dok su nagrađeni Tijana Ilić, Andrija Crepulja i Jelena Bauković dobili novčane nagrade.

Ilić je nagrađena za ideju pod nazivom “Proizvodnja zdrave hrane – šparoga” ,”Solarna elektrana” je Crepuljin izum, dok je “Proizvodnja i prodaja platnenih pelena od bambusa, prijedlog Baukovićeve.

Dekan Ekonomskog fakulteta Milivoje Radović ocijenio je da na taj način MFI pokazao potreban nivo društvene odgovornosti.

“Očekujem da će ideje studenata biti realizovane, te da će ovo biti dodatni impuls ostalim studentima da svoje razmišljanje više usmjere ka preduzetničkim aktivnostima i da se u svojim očekivanjima oslanjaju isključivo na sebe”, naveo je on.

Izvršni direktor Alter Modusa Luka Đurović poručio je studentima da treba da vjeruju u svoje ideje, jer uz pomoć njih mogu da mijenjaju društvo na bolje.

“Važno je da se u ovim godinama ne plašite da identifikujete izazove i predložite načine za njihovo rješavanje. Preduzetnički način razmišljanja ne poznaje starosne granice, što ste upravo pokazali kroz odlične biznis ideje i rezultate koje ste ostvarili tokom prve godine studija”, rekao je on.

Studenti su se tokom posjete Alter Modusu upoznali sa poslovanjem ove mikrokreditne finansijske institucije, a posebno interesovanje pokazali su za upoznavanje sa procesom odobravanja kredita, postupkom analize biznisa i praćenjem otplate kredita.

Ekonomski fakultet već šestu godinu organizuje takmičenje najboljih biznis ideja studenata, kao podsticaj razvoju preduzetničkog duha ali i priliku da na samom početku studija, kao budući ekonomisti, nauče kako da pripreme održive biznis planove.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Meni treba ekonomista da izreklamira moju ideju. Evo o čemu se radi

    Ja bih prodavao blato iz vlaške bare – Balta Mare. Tu ljudi dolaze da se mažu blatom i leče i verovatno bi oni koji ne mogu da ceo dan putuju do Balta Mare želeli da kupuju blato preko interneta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *