Danas isplata nove rate obveznica stare devizne štednje

Dodajte komentar

Isplata rata obveznica konvertovanih deviznih sredstava Dafiment banke Beograd i Banke privatne privrede Podgorica, položenih preko preduzeća Jugoskandik, kao i po osnovu ino duga i devizne štednje građana OB, počeće danas.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da će početi i isplata rata obveznica devizne štednje građana položenih kod ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore.

U skladu sa Zakonom o isplati deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke i Banke privatne privrede, položenih preko preduzeća Jugoskandik Beograd, vlasnici obveznica konvertovanih deviznih sredstava, simbola DFB, JSB, D14 i J14, koje dospijevaju ove godine, isplaćivaće će se preko Prve banke i Crnogorske komercijalne banke.

Prva banka će isplaćivati deponente sa prebivalištem na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Bar, Plužine, Šavnik, Berane i Kolašin.

Deponentima sa prebivalištem na teritoriji opština Ulcinj, Budva, Herceg Novi, Tivat, Kotor, Cetinje, Žabljak, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Pljevlja, Mojkovac, Danilovgrad i Andrijevica, rate devizne štednje će isplaćivati Crnogorska komercijalna banka.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vlasnicima obveznica konvertovane devizne štednje, simbola DO, koje dospijevaju ove godine, u iznosima određenim potvrdom, osma rata, isplaćivaće se u poslovnim jedinicama Crnogorske komercijalne banke.

„Vlasnici devizne štedne koji nijesu podigli prethodne rate, odnosno čije obveznice nijesu registrovane kod Centralne depozitarne agencije, treba da pođu u poslovnu jednicu CKB, kod koje su podnijeli zahtjev za isplatu devizne štednje, gdje će dobiti potvrdu o konverziji štednje u obveznice. Banka će prethodno usaglasiti stanje na deviznoj partiji i evidentirati u knjižici iznos devizne štednje konvertovan u obveznice“, saopšteno je iz Ministarstva.

Vlasnicima obveznica konvertovane devizne štednje, simbola OB, koje dospijevaju na isplatu ove godine, u iznosima određenim potvrdom, 11. rata, isplaćivaće se u poslovnim bankama, odnosno Trezoru Centralne banke.

Devizne štediše, koji su se nakon 1. jula 2004. godine javili svojoj banci i time se registrovali kod Centralne depozitarne agencije kao vlasnici obveznica po osnovu konvertovane devizne štednje, desetu ratu mogu podići kod Centralne banke i u Atlasmont banci Pljevlja, zavisno od mjesta prebivališta, na osnovu identifikacionog dokumenta.

Vlasnici devizne štednje koji nijesu podigli prethodne rate, odnosno nijesu registrovani kod Centralne depozitarne agencije, treba da pođu kod banke kod koje su imali deviznu štednju. Bivše štediše Montenegrobanke Podgorica i Jugobanke Podgorica, treba da se jave na šalter Centralne banke Crne Gore.

Preduzeća koja su obveznice konvertovane devizne štednje stekla kupovinom na berzi, ratu OB14 mogu podići na šalteru Prve banke.

Obveznice devizne štednje mogu se naplatiti svakog radnog dana od ponedeljka do petka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *