Pejović KAP preuzima od 12. jula, za struju ima plan B

Dodajte komentar

Novi vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica Veselin Pejović zvanično će preuzeti fabriku 12. ili 13. jula. On je tu informaciju saopštio Dnevnim novinama.

Kako je Pejović kazao Dnevnim novinama, on 1. jula ne preuzima fabriku, kako je to objavljivano u medijima.

“Rok za isplatu kupoprodajne cijene je 30 dana, tek nakon toga preuzimam KAP. Znači, to ispada 12. ili 13. jula”, rekao je Pejović.

Ukoliko EPCG na skupštini akcionara koja će se održati 17. jula ne odluči o zahtjevu novog vlasnika KAP-a da plaća struju 38 eura po megavat satu, Pejović neće biti na gubitku.

“Iz okruženja imam razne ponude. Stalno pristižu razni predloži kompanija”, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima ponude koje uveliko pristižu, su povoljnije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Cijena struje nije ista. Siguran sam da će biti mnogo niža od sadašnje cijene koju nudi Elektroprivreda” istakao je Pejović.

Stečajni upravnik KAPa Veselin Perišić i Pejović potpisali su 10. juna ugovor o kupoprodaji podgoričke fabrike. Ugovorom je predviđeno da kupac kupoprodajnu cijenu od 28 miliona eura izmiri u roku od 30 dana.

Pejović je nakon potpisivanja ugovora saopštio da će KAP sa 300 radnika od ukupno 720 koliko ih sada ima, preuzeti 1. jula. Da li će ta brojka biti ista, Pejović nije siguran. Naime, to će se znati nakon izvještaja bivšeg izvršnog direktora KAP-a Nebojše Dožića, kojeg je Pejović zadužio da napravi program koliko je potrebno radnika u svakom sektoru fabrike.

“On je zadužen da napravi kompletan presjek, a da li će broj radnika koji ostaje biti 300 ili 400 znaćemo nakon toga”, rekao je Pejović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *