Prodaje se Skočiđevojka

Dodajte komentar

Na posao palestinskog milionera Muhameda Rašida u Crnoj Gori, za sada je stavljena tačka, jer je Hipo Alpe Adria Development banka oglasila prodaju atraktivnog zemljišnog kompleksa na lokalitetu nekadašnje vojne baze Skočiđevojka nadomak Reževića, pišu Vijesti.

Hipo Alpe Adria Development oglasio je prodaju imovine dvije Rašidove firme “Monte Mena” i “Monte Mena investments”, na koje se vodi zemljišni kompleks od 63.025 kvadrata. Kompleks je ponuđen po cijeni od 11,35 miliona eura, što je duplo više od duga firmi prema banci.

Kako se navodi u oglasu, dvije Rašidove firme duguju banci ukupno 5,8 miliona eura. Ovo je ujedno i prvi oglas za prodaju, a svi koji su zainteresovani za kupovinu moraju priložiti jemstvo u depozit suda u iznosu od 1,1 miliona eura. Javno nadmetanja biće održano 17. jula u podgoričkom Privrednom sudu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema Centralnom registru Privrednog suda, firmu “Monte Mena” osnovala je kompanija “Montenegro real estate investment company limited”, čiji je izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik je Jusuf Omar el Šaraj. Kako se navodi u registru Privredni sud je u julu 2011. godine stavio na to privremenu zabranu otuđivanja ili opterećenja, jer Rašid Zoranu Bećiroviću u dogovorenom roku nije isplatio 8,6 miliona.

A prodaja Skočiđevojke je oglašena upravo zbog činjenice da je Privredni sud krajem aprila ove godine otvorio stečajni postupak u firmi “Monte Mena investments”, čiji je osnivač Mohamed Rašid, dok je izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik Majed Škuirat.

Priča o Skočiđevojci i višemilionskoj šteti koja je napravljena državi počela je sad već davne 2005. kada je Crna Gora bila dio državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *