Prije nego što legnete u krevet mislite o ovome

Dodajte komentar

Ništa ne vraća energiju kao dobar, kvalitetan san. U vremenu u kom su svi bombardovani informacijama, lijepo je uvući se u krevet i zaboraviti na sve. Ali šta raditi kada mozak odbija da se isključi? Kako se izboriti sa mislima koje naviru? Prije nego što legnete u krevet pokušajte da se usredsredite na sledeće misli:

Mislite o stvarima na kojima ste zahvalni

Možda bi još bolje bilo da to i zapišete. Razmišljanje o onome na čemu ste zahvalni će poboljšati vaš san, pojačati osjećaj sreće i ojačati vaš imuni sistem.

Zamislite uspješan sjutrašnji dan

Svi imaju snove o uspješnoj karijeri. Razmišljanje o ostvarenju ovih ciljeva pomoći će da bolje spavate. Neki od najuspješnijih poslovnih ljudi u svijetu, prije odlaska u krevet, zamišljaju pozitivan ishod rezultata koje očekuju sljedećeg dana, što im pomaže da u toku tog dana donose mnogo realističnije odluke, navodi Business Insider.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zaokupite svoje misli nečim opuštajućim

Brojenje ovaca vam neće pomoći, već se usresredite na nešto opuštajuće, na primjer, ponavljajte pozitivnu mantru ili zamislite lijepu sliku prirode. Ovaj postupak ima dvije prednosti, on ne zahtijeva previše od vašeg mozga, a i poslednja misao prije padanja u san biće opuštajuća.

Ovo su tri stvari na koje biste trebalo da zaboravite prije odlaska na spavanje:

Ne razmišljajte o svojim mailovima

Odnosno ne razmišljajte ni o čemu što ima veze sa vašim telefonom i računarom, već ih ugasite i odložite. Studije su pokazale da gledanje u svjetlost ekrana može rezultirati lošim snom.

Izbjegavajte proživljavanje svađe koju ste imali u toku dana

Nikada ne bi trebalo ići u krevet bijesan, istraživanja to potvrđuju. Naučnici sa Massachusetts Amherst univerziteta su otkrili da san, ne samo da očuva negativnu emociju, nego je i pojačava. Drugim riječima, proživljavanje svađe koju ste imali sa svojom partnerom, a zatim odlazak u krevet, neće pomoći da ’ohladite glavu’, stoga se pobrinite da razrešite konflikt prije odlaska na spavanje.

Ne opsijedajte se obavezama koje niste obavili

Ukoliko ste završili dan a da niste obavili sve što ste planirali, ne očajavajte. Predsjednica i urednica HuffPosta, Arianna Huffington kaže da je ponekad najbolji način da završite započeto tako što ćete od toga odustati: „Svaki projekat koji započnete iz vas crpi energiju…Često se zbog njih odričemo stvari u kojima uživamo, kao što su dobar san i vrijeme sa porodicom.“

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *