Koliko Britance košta kraljevska porodica

Dodajte komentar

Troškovi britanske kraljevske porodice porasli su prošle godine za 2,4 miliona funti (2,9 miliona eura) na 35,7 miliona funti (44,5 miliona eura).

Zbog toga je svaki Britanac za izdržavanje monarhije morao da izdvoji 56 penija (69 eurocenti), saopštila je Bakingemska palata.

Na održavanje imovine kraljevske porodice potrošeno je 13,3 miliona funti (16,5 miliona eura), uključujući 3,4 miliona funti (4,2 miliona eura) na “kompletnu restauraciju” Kensingtonske palate, rezidencije princa Vilijama, vojvotkinje Kejt i njihovog sina Džordža, saopšteno je iz palate, a prenosi agencija Frans pres.

Kako bi privela kraju dugotrajne restauratorske radove, britanska kraljevska porodica se angažovala na 133 projekta širom zemlje, dok je na putovanja članova kraljevske porodice otišlo 4,2 miliona funti (5,2 miliona eura) u 2012/2013. godini, što je manje u odnosu na 4,5 miliona funti iz perioda godinu dana ranije.

Privatno Vojvodstvo Kornvol je Princu Čarlsu, najstarijem sinu 88-godišnje kraljice Elizabete II, prošle godine donijelo prihod od rekordnih 21,7 miliona funti (27 miliona eura).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *