Pejović: U roku ću platiti cijenu za KAP

Dodajte komentar

Novi vlasnik Kombinata aluminijuma, nikšićki Uniprom Veselina Pejovića u roku koji ističe 12. jula uplatiće kupoprodajnu cijenu za KAP od 28 miliona eura, kazao je on ne precizirajući kada će to tačno uraditi.

“Za sada nema nikakvih novosti osim onoga što sam već rekao na konferenciji za novinare nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Kao što znate, do 12. jula je rok od 30 dana koji je definisan ugovorom za uplatu i on će biti ispoštovan. Obavijestiću javnost o detaljima onda kada se postignu svi dogovori i donesu konačne odluke”, kazao je Pobjedi Pejović.

Ugovorom je precizirano da Pejović 15 miliona eura uplati odmah nakon preuzimanja KAP-a, a ostatak od 13 miliona eura u dogovoru sa povjeriocima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić ranije je objasnio da će od uplaćene kupoprodajne cijene prvo isplatiti povjerioce prvog isplatnog reda, odnosno zaposlene koji potražuju 4,5 miliona i drugi isplatni red, gdje je Poreska uprava sa 3,3 miliona.

Dio novca biće rezervisan za troškove stečajnog postupka i preostale sudske sporove, a od ostatka, koji će biti sigurno manji od 20 miliona, biće podijelen povjeriocima iz trećeg reda procentualno njihovom ukupnom potraživanju.

Najveći povjerilac u trećem redu je Ministarstvo finansija sa 180 miliona, ruski CEAC, En plus i VTB banka sa 120 miliona, EPCG oko 44 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *