Sindikat KAP-a traži 14 miliona eura za otpremnine

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije ponudilo je ukupno 10,5 miliona eura kao maksimalni iznos za otpremnine i to za svih preostalih 720 radnika KAP-a. Međutim, Sindikat KAP-a ne prihvata tu ponudu, pošu Dnevne novine.

Za tačno nedjelju dana 420 radnika Kombinata aluminijuma moraće da napusti tu kompaniju, dok će njih 300, kako je najavio novi vlasnik KAP-a biznismen Veselin Pejović, ostati da radi. Iz Sindikata KAP-a su istrajni da obezbijede što veće otrpemnine za radike, ali za sada dogovora sa Ministarstvom ekonomije nema.

“Pregovori oko Socijalnog programa vezano za iznose otpremnina radnicima KAPa stali su upravo tamo gdje su i počeli. Ministarstvo ekonomije ponudilo je ukupno 10,5 miliona eura kao maksimalni iznos za otpremnine po Socijalnom programu i to za svih preostalih 720 radnika KAP-a”, rekao je predsjednjik Sindikata Rade Krivokapić.

Prema njegovim riječima Sindikat traži da se utvrdi Socijalni program u visini od 14 miliona eura, budući da sa prodajom imovine KAPa novi vlasnik odlučuje koliko radnika će zadržati u sada već novoj kompaniji.

“Smatramo da je naš zahtjev realan, opravdan i krajnje utemeljen kraj činjenice da se ovim Socijalnim programom stavlja tačka na postojanje KAP-a i njegovu 44 godine dugu istoriju. Odlučni da istrajemo u našem zahtjevu, uputili smo predlog za rješavanje socijalnih pitanja radnika KAP-a i premijeru lično. Očekujemo da se će prvi ministar na prvom narednom zasijedanju Vlade prihvatiti naš zahtj ev, čime bi se zadovoljile potrebe radnika KAP-a”, tvrdi Krivokapić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *