Učesnici AmCham programa stažiranja učili o preduzetništvu

Dodajte komentar

Radionica pod nazivom “Be the Boss of Your Career – Preuzmi karijeru u svoje ruke” održana je danas u zgradi Rektorata, u organizaciji Američke privredne komore (AmCham Montenegro), a u saradnji sa UNIQA osiguranjem i Univerzitetom Crne Gore. Radionica je namijenjena studentima – učesnicima AmCham Programa stažiranja, u cilju njihove edukacije o mogućnostima poslovanja u savremenom svijetu. Specijalna gošća iz Kanade, Gloria Roheim McRae, pripremila je interaktivnu radionicu u trajanju od 4h, kako bi studentima približila koncept preduzetništva, pozicioniranja i stvaranja ličnog brenda, kao  i značaj društvenih medija.

Prema riječima izvršnog direktora AmCham Montenegro, gdina Edina Seferovića,  AmCham Program stažiranja sprovodi se već četiri godine za redom i do sada je u Programu učestvovalo više od 60 studenata.

“Trudimo se da kroz organizaciju različitih radionica unaprijedimo Program stažiranja i omogućimo stažistima da steknu nova znanja. Želimo da im prenesemo internacionalna iskustva iz svijeta biznisa i zaista smo ponosni što imamo priliku da kroz ovu interaktivnu radionicu, omogućimo stažistima da učestvuju, postavljaju pitanja i razmjenjuju ideje sa sjajnim predavačem poput Glorije. Sigurni smo da će im ovo iskustvo pomoći da razviju preduzetnički duh i razmišljaju o svojoj karijeri u tom pravcu. “, kazao je gdin Edin Seferović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Gloria Roheim McRae je poznata autorka iz Kanade, koja je prenijela više od decenije poslovnog iskustva, akademskih studija, putovanja širom svijeta i praktičnog znanja u svoju knjigu “BYOB: The Unapologetic Guide to Being Your Own Boss”, koja je postala bestseler za vrlo kratko vrijeme na Amazon.ca. Ona je su-osnivač i strateški direktor kompanije Wedge15, bazirane u Torontu, a koja se bavi strategijom brendiranja. Glorija ističe da je potrebno razumijeti da se tržište rada značajno promijenilo, ali da je neophodno promijeniti i svijest budućih generacija i uputiti ih na koncept preduzetništva.

“Bez obzira da li ste zapravo pokrenuli sopstveni biznis ili želite da unaprijedite svoju karijeru unutar kompanije, apsolutno je neophodno da mislite “kao šef” i koristite alate društvenih medija, kako bi se pozicionirali na tržištu”, kazala je Gloria Roheim McRae.

Podsjećamo vas da je AmCham Program stažiranja ove godine omogućio 21 poziciju za stažiranje u okviru 12 međunarodno priznatih kompanija – članica AmCham Montenegro. Program je počeo 11. aprila i završava 11. jula 2014 godine. AmCham Montenegro će nastaviti sa sprovođenjem ovog programa na godišnjem nivou, u cilju unapređenja društvenog i poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *