FIFA zabranila `Dr Dre slušalice` na SP u Brazilu

Dodajte komentar

FIFA je iz sponzorskih razloga zabranila učesnicima Svjetskog prvenstva u Brazilu da na stadionima koriste slušalice koje su od drugog proizvođača.

Mnogi igrači, kao što su Naymar, Rooney i Suares su ovih dana viđeni sa slušalicama marke “Beats Electronics” na ušima, što je napravilo problem FIFA.

Naime, jedan od glavnih sponzora Mundijala je japanski tehnološki gigant “Sony“, pa je FIFA igračima zabranila da na stadionu nose slušalice drugih proizvođača.

I sam “Sony” se odlučio na akciju, pa je tako svakom igraču koji učestvuje na Mundijalu poklonio set svojih slušalica, ali time nije spriječio brojne zvijezde da koriste i reklamiraju druge marke van stadiona.

Neki od fudbalera pojavljuju se i u reklami za ove slušalice na Svjetskom prvenstvu.

’The Game Before The Game’ je reklama koja se bavi ritualima sportista prije utakimca, a na sajtu Adweek kažu da je nadmašila svaku prethodnu kada je kampanja za Svjetsko prvenstvo u pitanju. U njoj se reklamiraju Beats slušalice, kompanije u vlasništvu hip-hopera Dr Drea a koju je nedavno kupio Apple. Glavna zvijezda reklame je brazilski as Neymar.

https://www.youtube.com/watch?v=v_i3Lcjli84&w=470

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *