Preduzetnik tinejdžer: Od babinog poklona do sopstvene kompanije

Dodajte komentar

Erik Finman ima 15 godina i osim što je krenuo na koledž mnogo prije svojih vršnjaka, osnovao je i sopstvenu kompaniju i započeo uspješnu karijeru ranije nego što je to uobičajeno.

Njegova kompanija Botangle.com nudi besplatnu uslugu video kurseva iz čak 59 različitih oblasti. Sajt je započeo sa radom u maju i trenutno ima više od sto aktivnih korisnika, što nije mnogo, ali njegova popularnost raste. Botangle spaja one željne učenja sa edukatorima iz najrazličitijih oblati. Putem video chata članovi mogu učiti programiranje, imati časove plesa ili učiti francuski jezik uz pomoć tutora koji se nalazi u Parizu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ali još zanimljivija je priča o načinu na koji je stekao početni kapital za svoj biznis. Naime Finman je od svoje babe za Uskrs dobio 1000 dolara kao poklon, koje ulaganjem u Bitcoin pretvorio u 100 hiljada dolara. Bitcoin je sistem naplate i funkcioniše kao online softver, a osnovao ga je 2009. Satoshi Nakamoto. Putem ovog sistema možete da plaćate i primate uplate u formi bitcoina, koji su vid digitalne valute ili kako se još nazivaju, kriptovalute, za sve vrste usluga i proizvoda. Bitcoini se takođe mogu kupiti i prodati za realan novac i njihova vrijednost je fluidna.

Finkman je svoje bitcoine prodao kada je vrijednost jednog bila 1200 dolara. On i danas vjeruje u budućnost ovog sistema naplate i često svoje zaposlene, kojih ima 20, isplaćuje u ovoj valuti. „Širim bogatstvo bitcoina, jer uopšte ne sumnjam da će ovaj sistem plaćanja biti veći nego što bilo ko može da zamisli u ovom trenutku. Bitcoin je kao Internet u devedesetim“ kaže Finkman.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *