BMW zainteresovan za Tesla superpunjače

Dodajte komentar

Čelnici BMW-a i Tesla Motorsa razgovarali su o mogućnosti saradnje koja bi između ostalog obuhvatila i zajedničko korištenje mreže brzih punjača koju je američki proizvođač do sada izgradio u SAD i nekim evropskim zemljama.

Dvije kompanije su shvatile da ne moraju biti samo rivali kada je riječ o prodaji električnih automobila, već mogu pomoći jedna drugoj u daljem razvoju i osvajanju tržišta, što je potvrdio i šef Tesla Motorsa, Elon Musk.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Infrastruktura za brzo punjenje baterija na električnim automobilima još uvijek je slabo razvijena, što otežava plasman svakom proizvođaču koji planira masovniju proizvodnju i prodaju ove vrste vozila.
BMW se suočio s tim problemom kada je nedavno ponudio tržištu svoj električni model i3. Iako je ovaj automobil namijenjen prije svega vožnji na kraćim relacijama, vlasnici koji se odluče za duže međugradske vožnje imaće problem zbog potrebe za nadopunom baterije.
Za punjenje baterije do 50 posto kapaciteta potrebno je oko 20 minuta, a punjenje je za vozače Tesla automobila besplatno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *