Subvencije za zapošljavanje mladih na sezonskim poslovima

Dodajte komentar

Zavod za zapošljavanje ZZZ objavio je javni poziv za dodjelu subvencija poslodavcima koji zaposle mlade do 25 godina na sezonskim poslovima. Pravo na subvenciju može se ostvariti od 1. juna do 30. septembra.

Subvencija za osobe koje nemaju nikakva radna iskustva i koje nijesu nigdje radile iznosiće 100 eura, dok će se sa 80 eura subvencionirati oni sa radnim stažom stečenim šest mjeseci prije sezonskog zapošljavanja.

Zahtjev za dodjelu subvencije podnosi se za mjesec. Za radni odnos zasnovan na duži period, podnosi se novi zahtjev za dodjelu subvencije.

Zahtjev za dodjelu subvencija može se podnijeti i za radni odnos zasnovan na period kraći od mjesec, a iznos subvencije zavisiće od dužine rada.

Projekat bi, kako je objašnjeno, trebalo da doprinese većem zapošljavanju osoba ispod 25 godina, povećanom učešću domaće radne snage na sezonskim poslovima, kao i sticanju radnog iskustva kod mladih za vrijeme i neposredno nakon završetka školovanja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pravo na subvencije imaju poslodavci koji zaposle osobu ispod 25 godina, koja je državljanin Crne Gore i nije bila u radnom odnosu posljednjih šest mjeseci.

Poslodavac je obavezan da dostavi zahtjev za isplatu subvencije, kopiju ugovora o radu sa novozaposlenim, kao i njegove radne knjižice i prijavu o zasnivanju radnog odnosa iz Poreske uprave.

Odluka o dodjeli subvencije poslodavcima donosi se u roku od pet dana od podnošenja zahtjeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *