Stigao nam PayPal

Dodajte komentar

Jedan od najpoznatijih servisa u svijetu za plaćanje preko interneta PayPal od juče  je dostupan i u našoj Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva  za informaciono društvo i telekomunikacije.

Iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije je naglašeno da je ovo bez sumnje, izuzetan događaj za Crnu Goru, jer je ovo snažan iskorak u procesu razvoja informacionog društva u našoj Crnoj Gori.

“Uvođenje PayPal-a kao sistema za elektronsko plaćanje je veoma važno za naše građane, ali i šansa za privrednike da iskoriste sve mogućnosti elektronskog poslovanja i trgovine preko interneta”, naglašeno je iz ovog Vladinog resora.

Podsjećemo da se Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije još 2009. godine obratilo kompaniji PayPal sa zahtjevom za uključenje Crne Gore u njihov sistem plaćanja putem interneta.

“Nakon intenzivne komunikacije sa predstavnicima ove kompanije i dostavljanja neophodne dokumentacije kojom se nedvosmisleno potvrdilo da ne postoje zakonske prepreke za uvođenje ovog sistema, konstatovano je da su ispunjeni svi preduslovi za nesmetano funkcionisanje PayPal sistema u Crnoj Gori i da se Crna Gora od danas nalazi na listi država u kojoj može da se koristi ovaj servis”, ističu u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Registracija se vrši na zvaničnom sajtu www.paypal.com , a za aktiviranje naloga je potrebna e-mail adresa i važeća platna kartica.

Kako je naglašeno saglasno uobičajenoj proceduri, u  ovom trenutku omogućena je funkcija plaćanja, a u narednom periodu može se očekivati omogućavanje funkcije dvosmjernog protoka novca.

“Prednost koju ovaj sistem plaćanja pruža, prije svega se ogleda u bezbjednosti podataka korisnika. Pored ovoga, treba uzeti u obzir da pojedine online prodavnice preferiraju ovaj sistem plaćanja, što će direktno uticati na povećanje procenta elektronske trgovine u našoj Crnoj Gori”, zaključeno je u Ministarstvu  za informaciono društvo i telekomunikacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *