Sukobi u vrhu Twittera

Dodajte komentar

Krajem prošle nedelje iz Twittera su objavili kako je dvoje menadžera iz vrha te kompanije, Ali Rowghani i Chloe Sladden, napustilo svoje položaje.
Iza ove se kratke objave krije vrlo vjerovatno mnogo dublji sukob i negativna atmosfera koja vlada u kompaniji koja se bori za opstanak na tržištu.

Osim dramatično usporenog rasta broja korisnika, finansijski im rezultati nikako ne govore u prilog, pa je to glavni razlog razmimoilaženja u stavovima vodećih ljudi kompanije.

Ali Rowghani, donedavno drugi čovjek kompanije i njen glavni operativni direktor, sukobio se s trenutnim CEO-om Dick Costolom oko svoje uloge – nakon što dvojac direktora nije našao zajednički jezik oko toga ko će ubuduće nadzirati razvoj i inovacije u kompaniji, Rowghani je dao otkaz. Nakon samo nekoliko sati isto je učinila i njegova koleginica Chloe Sladden, potpredsjednica za medije.

Njihovi su otkazi značajni između ostalog i zbog toga što su oboje radili na finansijski zahtjevnom projektu inicijalne javne ponude dionica, i za to bili pohvaljeni od uprave, koja ih se sada olako riješila.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *