Starbaks plaća studije radnicima

Dodajte komentar

Zaposleni u Starbaksu koji ne žele dovijeka da ostanu baristi dobiće mogućnost da steknu fakultetsku diplomu uz pomoć ovog lanca kafeterija.

Za svih 135.000 zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama, koji rade najmanje 20 sati nedeljno, Starbaks nudi dvogodišnji onlajn program studija na Arizona stejt juniversitiju, javlja CNN.

U Starbaksu kažu da će zaposleni koji prihvate ovu ponudu kompanije moći da studiraju šta god žele, i da napuste kompaniju kad god žele.

Nije, međutim, navedeno koliko će naknada za školarine koštati ovaj čuveni lanac kafeterija, ali u Starbaksu ipak vjeruju da će im se ovaj potez isplatiti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Čak i ako veliki broj radnika na kraju ode iz kompanije sa svojim novostečenim diplomama, njihovo isustvo će biče vezano za naš brend, naš ugled i naše poslovanje. Vjerujem da će ovo smanjiti osipanje, povećati efikasnost, kao i da će privući i zadržati najbolje ljude“, izjavio izvršni direktor Starbaksa, Hauard Šulc, za Njujork Tajms.

Uslovi finansiranja doškolavanja su komplikovani i razlikovaće se od radnika do radnika, ali iz Starbaksa poručuju da će u potpunosti pokriti troškove školovanja za radnike koji su već stekli dvije godine visokog obrazovanja, a da će za sve ostale pokriti dio školarine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *