Španske banke krile probleme

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo kritikovao je špansku centralnu banku zbog prikrivanja problema u domaćim bankama uoči izbijanja krize.

EU je španskim bankama 2012. odobrila pomoć vrijednu 41 milijardu eura, nakon što je finansijski sektor počeo da posrće pod teretom nenaplativih kredita, koji su počeli da se gomilaju nakon “pucanja balona” na tržištu nekretnina 2008, prenosi agencija Frans pres.

“Svaki put kada smo pitali kakvo je stanje u bankama u Španiji, kakva je situacija u štedionicama u svijetlu tržišnih spekulacija, odgovor je bio: ‘Sve je savršeno'”, rekao je Barozo na ekonomskom forumu u Santanderu na severu Španije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Postojalo je mnogo propusta u nadzoru u Španiji”, rekao je predsjednik Komisije, osvrnuvši se na ulogu Banke Španije, uz kritikovanje tendencija da se EU krivi za poteze tokom španske bankarske krize. “Lako je reći da je Brisel kriv”, dodao je on.

Check Also

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „Mediji i uloga medija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.