Subway stiže u Hrvatsku, želi i u Crnu Goru

Dodajte komentar

Najveći franšizni lanac restorana na svijetu, Subway, vraća se na tržište Hrvatske, a željeli bi da uđu i na tržišta Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije prenosi portal Franchising.rs.

Nakon što se prošle godine uspješno vratio na tržište Slovenije, najveći fast food lanac na svijetu sada planira da ponovo otvori restorane u Hrvatskoj i u potrazi je za primaocima franšize, pišeFranchising.rs.

Martin Princ, zadužen za razvoj Subwaya u srednjoj i istočnoj Evropi, izjavio je za taj portal da američki lanac u Hrvatskoj ima istu strategiju kao i u svim zemljama svijeta u kojima posluje, prenio je B92.

“Želimo da postanemo brend ‘broj jedan’ po usluzi, nudeći izuzetno kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni”, objasnio je on i dodao da budući da je Hrvatska sada dio Evropske unije, sada moguće da sastojci, koji se budu koristili u budućim Subway restoranima, ispunjavaju tzv. “zlatni standard“ kvaliteta ovog fast food lanca, što je standard koji se primjenjuje za sve zemlje EU, i koji omogućava da se u svim tim zemljama ponudi isti nivo kvaliteta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ovakav standard bilo je skoro nemoguće zadovoljiti prije nego što je Hrvatska postala dio Evropske unije”, objasnio je Princ i dodao da bi prema sadašnjim planovima, u Hrvatskoj trebalo da bude otvoreno najmanje 22 restorana, i to u gradovima sa najmanje 50.000 stanovnika.

Inače, Subway za sada ne planira da se širi u druge zemlje regiona iako je, dugoročno, i to jedan od ciljeva razvoja u ovom dijelu Evrope.

“Svakako da bismo željeli da uđemo i na susjedna tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Međutim, prošle godine smo tek otvorili Ljubljanu, sada smo fokusirani i na Hrvatsku, tako da idemo korak po korak”, kaže Princ.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *