Subway stiže u Hrvatsku, želi i u Crnu Goru

Najveći franšizni lanac restorana na svijetu, Subway, vraća se na tržište Hrvatske, a željeli bi da uđu i na tržišta Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije prenosi portal Franchising.rs.

Nakon što se prošle godine uspješno vratio na tržište Slovenije, najveći fast food lanac na svijetu sada planira da ponovo otvori restorane u Hrvatskoj i u potrazi je za primaocima franšize, pišeFranchising.rs.

Martin Princ, zadužen za razvoj Subwaya u srednjoj i istočnoj Evropi, izjavio je za taj portal da američki lanac u Hrvatskoj ima istu strategiju kao i u svim zemljama svijeta u kojima posluje, prenio je B92.

“Želimo da postanemo brend ‘broj jedan’ po usluzi, nudeći izuzetno kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni”, objasnio je on i dodao da budući da je Hrvatska sada dio Evropske unije, sada moguće da sastojci, koji se budu koristili u budućim Subway restoranima, ispunjavaju tzv. “zlatni standard“ kvaliteta ovog fast food lanca, što je standard koji se primjenjuje za sve zemlje EU, i koji omogućava da se u svim tim zemljama ponudi isti nivo kvaliteta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ovakav standard bilo je skoro nemoguće zadovoljiti prije nego što je Hrvatska postala dio Evropske unije”, objasnio je Princ i dodao da bi prema sadašnjim planovima, u Hrvatskoj trebalo da bude otvoreno najmanje 22 restorana, i to u gradovima sa najmanje 50.000 stanovnika.

Inače, Subway za sada ne planira da se širi u druge zemlje regiona iako je, dugoročno, i to jedan od ciljeva razvoja u ovom dijelu Evrope.

“Svakako da bismo željeli da uđemo i na susjedna tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Međutim, prošle godine smo tek otvorili Ljubljanu, sada smo fokusirani i na Hrvatsku, tako da idemo korak po korak”, kaže Princ.

Check Also

Banke odobrile 3,67 milijardi eura kredita

Banke su do kraja septembra odobrile kredite od ukupno 3,67 milijardi eura, 4,82 odsto više …

Leave a Reply

Your email address will not be published.