Štrajk taksista u Parizu, Londonu, Berlinu, Rimu

U nekoliko evropskih gradova za danas je najavljen štrajk taksista koji su nezadovoljni zbog konkurencije u vidu sve većeg broja takozvanih „turističkih vozila sa vozačem“.

Štrajk taksista biće danas organizovan u Londonu, Parizu, Rimu, Berlinu i drugim velikim gradovima u EU.

Štrajk su inicirali britanski taksisti, koji rade već desetak godina pored te konkurencije.

Evropski taksisti su posebno nezadovoljni zbog toga što je američko udruženje „Uber“ povećalo broj „turističkih vozila“ u EU i što ne poštuje uvijek evropske propise.

Taksisti u Parizu planiraju da krenu sa međunarodnog aerodroma Roasi-Šarl de Gol, koji se nalazi oko 30 kilometara od Pariza, i da u povorci krenu do centra grada. Slično će biti u Lionu, Marseju i Nici.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ovaj štrajk taksista poklapa se sa štrajkom zaposlenih u željeznici, pa se u francuskoj prijestonici danas očekuje gužva i saobraćajni kolaps.

U Italiji, taksisti u Milanu su jutros u 6.00 časova prvi počeli štrajk, koji će trajati do 20.00 časova, a u Rimu će danas naplaćivati vožnju kao i konkurencija, s početnom cijenom od deset evra.

U Njemačkoj su predviđene povorke taksista u Berlinu i Hamburgu.

Taksisti u Evropi su do skoro bili zaštićeni zakonom, dok nije dozvoljeno da na ulice izađu i „turistička vozila s vozačem“ čije su usluge inače skuplje od taksija.

Check Also

Proizvodnja čelika u nikšićkoj Željezari pod znakom pitanja

Skoro sedam mjeseci je od kada je EPCG Željezara Nikšić vraćena pod državno okrilje. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.