Nema para za povećanje plata

Dodajte komentar

Samo nekoliko dana nakon što su sindikati zdravstva, prosvjete, uprave i pravosuđa Ministarstvu finansija uputili zahtjev za početak pregovora o povećanju zarada, iz resora kojim rukovodi Radoje Žugić stigao je odgovor para u državnom budžetu nema.

Ako ništa drugo, tokom naredne sedmice biće dogovoren termin za sastanak ministra Žugića sa predstavnicima sindikata, prenose Dnevne novine.

Zaposlenima u prosvjeti, zdravstvu, upravi i pravosuđu plate neće biti povećane zato što za to u budžetu nema novca. To proističe iz odgovora Ministarstva finansija, iz kojeg su Dnevnim novinama saopštili da se fiskalni sistem Crne Gore i dalje suočava s nezadovoljavajućom dinamikom rasta javnog duga.

Upravo smanjenje javnog duga, kako pojašnjavaju, ima prioritet, zbog čega se, navode iz Žugićevog resora, mora “zajedno raditi na kreiranju dugoročne održivosti”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ministarstvo finansija i Vlada Crne Gore u kontinuitetu rade na stvaranju preduslova za poboljšanje životnog standarda svih građana, ne samo zaposlenih u javnom sektoru ili onih čiji se sindikati javljaju sa ovakvim zahtjevima. Dakle, poboljšanje standarda svih slojeva stanovništva je krajnji cilj našeg rada i za ostvarenje istog postepeno stvaramo pretpostavke, kroz pozitivne efekte mjera fiskalne konsolidacije i poboljšanje biznis ambijenta, što doprinosi većim investicijama i valorizaciji naših resursa”, naveli su iz Ministarstva finansije.

Podsjećamo, sindikati zdravstva, prosvjete, uprave i pravosuđa zatražili su nedavno od Vlade sastanak na kojem bi se razgovaralo o povećanju plata. Iz Sindikata zdravstva zatražili su povećanje plata u iznosu od pet odsto, dok prosvjetari to nijesu precizirali.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *