Ko je najplaćeniji selektor na Mundijalu?

Dodajte komentar

Među 32 nacije na narednom Svjetskom prvenstvu u fudbalu mnogi smatraju da je najpretplaćeniji menadžer engleske reprezentacije, Roj Hodžson. Naime, on godišnje zaradi oko 3,5 miliona funti.

Ipak, nije on najplaćeniji među selektorima.

Najplaćeniji je selektor ruske reprezentacije i bivši selektor Engleske, Fabio Kapelo. On godišnje zaradi skoro duplo više od drugoplasiranog Hodžsona, čak 6.7 miliona funti.

Na trećem mjestu se nalazi Prandeli koji zaradi 2.58 miliona funti godišnje, dok je na četvrtom mjestu Skolari sa 2.4 miliona.

Najmanje plaćeni su Herera iz Meksika (125 hiljada funti), Apia iz Gane (150 hiljada) i Niko Kovač (162 hiljade funti). Safet Sušić prima nešto više od 200 hiljada funti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Inače, još jedna zanimljivost u vezi selektora, čak četvorica Njemaca će sjedeti na klupama reprezentacija. Pored Joakima Leva tu su još Otmar Hicfeld (Švajcarska), Jirgen Klinsman (SAD) i Volker Finke (Kamerun). Rusiju, Italiju i Japan predvode Italijani, Argentinci predvode Argentinu, Čile i Kolumbiju, dok su Portugalci na kormilu Portugala, Irana i Grčke. Pored toga, čak tri kolumbijska stručnjaka su u igri, ali nijedan od njih nije na čelu nacionalne selekcije. U pitanju su selektori Hondurasa, Ekvadora i Kostarike.

Inače, samo 18 selektora je iz zemlje koju treniraju.

klik na ilustraciju za veći prikaz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *