Za “šminku” novca ima: Građani dali skoro pola miliona na “posebne” registarske tablice

1 komentar

Lična, imena bližnjih i nazivi firmi najčešći su natpisi na registarskim oznakama u Crnoj Gori, nakon što je to omogućeno 2008. godine, otkad se izdaju nove tablice, uz naknadu od 200 eura. Za šest i po godina, ukupno 2.350 građana iskoristilo je mogućnost i na tablice svog mezimca stavilo neko ime ili nadimak.

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova MUP govore da se kao oznake na registarskim tablicama najčešće koriste imena, nadimci i nazivi pravnih lica, pišu Dnevne novine.

Statistika izabranih ličnih oznaka od sredine 2008. godine pokazuje da je takvih zahtjeva do sad bilo ukupno 2.350, od čega su 2.200 za motorna vozila i 150 za motocikl i bicikl sa motorom. Najviše zahtjeva za stavljanje ličnih oznaka na tablice bilo je 2009. godine ukupno 721 zahtjev.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sadržaj registarskih tablica propisan je Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila. Po propisima ovog Pravilnika, vlasnik vozila može izabrati ličnu oznaku vozila za registarsku tablicu i to za motocikl i bicikl sa motorom kao i za ostala vozila.

„Naknadna cijena za izbor lične oznake vozila propisana je u zavisnosti o kojem je prevoznom sredstvu je riječ. Kada je riječ o motociklu i biciklu potrebno je izdvojiti 50 eura, a za ostala vozila naknadna cijena iznosi 200 eura. Za par osnovnih tablica propisana je cijena od 10 eura“, saopšteno je iz MUP-a.

 

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *